14 maj 2016

Tortillasbröd

Nu har vi blivit en klassisk svensk familj med tanke på införande av tacofredag.
Det finns ju glutenfria Tortillasbröd att köpa i butikerna men oj så enkelt det går att göra egna. Då slipper man massa extra ingredienser såsom socker och konserveringsmedel av olik slag. Receptet nedan blir ca 6 st.

Ingredienser:
3 dl ekologiskt majsmjöl
1 msk fiberhusk
Lite himalayasalt
1,5 msk ekologisk olivolja
3 dl hetvatten

Gör så här:
Blanda husk, salt och mjöl. 
Tillsätt olja och blanda runt lite.
Tillsätt vattnet och rör om snabbt och ordentligt till en deg.
Dela degen i 5-6 delar.
Rulla bollar av degbitarna och kavla sedan ut på mjölat underlag.
Stek i medelvärme på båda sidor.





Gott, glutenfritt och enkelt!

Trevlig helg
Sannah

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar