31 december 2013

Gott avslut på det gamla året

Vi är i Stockholm över nyår med goda vänner och har en liten minisemester.

Våran nyårsmiddag bestod av (buljong) Fondue. En fantastisk rätt tycker vi.
Man kan själv välja sina tillbehör och såser.
Vi brukar kunna ha broccoli, blomkål, champinjoner, minimajs, och körsbärstomater.
Nötkött är lättsamt eftersom att det inte behöver vara helt genomkokt.
Till det kan man ha klyftpotatis eller liknande, ikväll hade vi potatiskroketter.
Som sås kan man ha lite olika, våra var: guacamole, eldsås (keso och chilisås) och vitlökssås.


En gemytlig rätt som man kan sitta länge att äta och dottern (snart 4 år) tycker det är kul att få vara med att tillaga sin egen rätt (och alla andras).

Till efterrätt hade vi mangoglass, lakritsglass och hallonsorbet.
Min favorit var hallonsorbeten, den smakade fantastiskt och kändes verkligen hemlagad. Ingredienserna var: hallon, socker och vatten.
Det var glassar och sorbet med ingredienser som man kunnat göra själv hemma.
Att det dessutom var KRAVmärkt var ju ett stort plus.


Gott nytt år!
/Sofia 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar